Der er en del former for termiske kikkerter

17 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det er stadig lidt futuristisk at tænke på, at vi har nu har opfundet noget, som der ikke bare tillader, at vi kan se i mørke, men vi kan også spotte levende ting grundet deres varme.

Det er jo meget egnet til at jage med, og den slags udstyr kan man faktisk få som jæger, så det er til at betale.

Og det er heller ikke noget, som der fylder alverden, så de fleste jægere kan faktisk have et par stykker med, så man har den slags med, som der er brug for.

Nu kan det måske lyde som om, at man tager for meget med, for hvorfor skulle man dog tage to termiske kikkerter med?

Man kan faktisk nogle gange med at skulle have tre eller flere med, for de termiske kikkerter er skabt med forskellige formål for øje, så man har produceret dem derefter også.

termisk kikkert

Hvilken termisk kikkert skal du bruger denne gang?

En termisk kikkert fylder aldrig særligt meget alt efter, hvad det er for en type, du skal bruge.

Du kan få den klassiske, som der ligner de almindelige håndholdte, og så kan man få en, som der er egnet til at holde i en ene hånd, mens den anden er optaget af at holde i noget andet.

Man kan få sådan en afstandsmåler, der lidt ligner et kamera, så man hurtigt kan bedømme, hvor langt man er fra det, man potentielt vil nedlægge.

Så har man også den kikkert, som man kan sætte på en riffel og dermed ikke bare se bedre, hvad man skal skyde, men også se det i mørke.

De fleste af de her kikkerter kan man også bruge om dagen, så der ikke er nogen grund til, at man skal hen at skifte ud til en “dagskikkert” senere.

Det har aldrig været nemmere at jage!

Flere Nyheder